Yoga Nidra – avslutning av praksis

Jeg har i ett tidligere innlegg delt mine tanker om hvorfor trinnet om mental innstilling er viktig. Dette er et trinn som tas inn i en tidlig fase av Yoga Nidra praksis.

Et annet trinn som har lett for å bli oversett, og ikke vektlagt, er det siste trinnet; selve avslutningen av praksisen.
Yoga Nidrâ er en teknikk som gir mulighet for en dyp avspenning og indre bevissthet, og avslutningen er en viktig del av prosessen.

Her er noen av mine tanker om hvorfor dette trinnet er så viktig:

  • Etter en dyp Yoga Nidrâ kan kroppen og sinnet være i en veldig avspent tilstand. Å avslutte økten rolig bidrar til å sikre en myk overgang fra denne tilstanden til den våkne tilstanden.
  • Yoga Nidrâ har mange fordeler, inkludert stressreduksjon, avspenning og økt klarhet. En rolig avslutning hjelper med å bevare disse fordelene ved å tillate dem å integreres i sinnet og kroppen på en harmonisk måte.
    Brå eller plutselige avslutninger kan føre til forvirring eller forstyrrelse av den dype avspenningen som er oppnådd i løpet av Yoga Nidrâ. En rolig avslutning unngår slike brå overganger og effekten av avspenningen kan beholdes.
  • Å avslutte Yoga Nidrâ rolig gir deltakerne tid til, bevisst og ubevisst, å reflektere over opplevelsen og integrere den i deres bevissthet. Dette kan bidra til en mer meningsfull og dypere opplevelse.
  • En rolig avslutning opprettholder den indre stillheten som er oppnådd i løpet av Yoga Nidrâ. Dette kan hjelpe med å opprettholde en følelse av indre ro selv etter at økten er over. Det autonome nervesystemets parasympaticus aktivitet videreføres.

Når avslutningen kan gjøres på en god måte, trinn for trinn i samsvar med blant annet nervesystemets oppbygning, blir dette en helhetlig praksis.

Hvis du vil vite mer om hvordan og hvorfor, er du hjertelig velkommen til å bli med på neste fordypningskurs/utdanning i Yoga Nidra. Klikk her for mer informasjon.

Klem, Anita