Beskrivelse av ukentlige kurs

Alle kursene våre er bygget opp med tanke på en personlig utvikling for den enkelte elev gjennom kursforløpet. Undervisningen er bygget opp med en pedagogisk struktur for kursforløpet og med progresjon slik at du rolig tas med på en reise inn i yogaens verden.

Hovedretninger i våre yogatradisjoner.

Våre kurs i Klassisk Yoga har sitt filosofiske og medisinske ståsted i tradisjonell indisk tantra yoga. Kort fortalt handler denne yogatradisjonen om å forene kropp og sinn til en samlet enhet hvor man har en dyp forståelse av egne handlinger og behov. Dette er både en fysisk og mental praksis hvor målet er en sterk og sunn kropp og et klart sinn.

Våre kurs i Tradisjonell Yin Yoga har sitt filosofiske ståsted i Taoismen. Det medisinske ståstedet er Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM). På samme måte som i Klassisk Yoga, har praksisen fokus på å samle kropp og sinn til en enhet. Vi vil gjennom praksisen arbeide med å komme i kontakt med vårt innerste potensiale for stillhet og vekst; Yin tilstand i både kropp og sinn. Tradisjonell Yin Yoga er en rolig og medisinsk yogaform, hvor formålet er å skape en helhetlig balanse i kropp og sinn.

Overordnet kan våre kurs deles opp som følger:

  • Indre Stillhet: Ingen fysisk yoga. Pusteøvelser, konsentrasjonsteknikker og meditasjon.
  • Tradisjonell Yin Yoga: Rolig fysisk yoga med lange strekk. Pusteøvelser. Konsentrasjons- og meditasjonsteknikker. Energiarbeid.
  • Klassisk Yoga: Rolig fysisk yoga, lett til krevende dynamisk yoga (nivå 1, 2 og 3). Pusteøvelser. Konsentrasjons- og meditasjonsteknikker. Energiarbeid.
  • Dynamisk Klassisk Yoga: Lett til krevende (nivå 1 og 2) dynamisk yoga. Enkle pusteøvelser. Enkle konsentrasjonsteknikker og avspenning.

INDRE STILLHET – MEDITASJON.
Kurstid: 1 klokketime.
Indre stillhet er sentralt i Klassisk Yoga.
Det er et begrep som viser frem mot formålet med å praktisere yoga; å kunne oppnå en opplevelse av indre stillhet i både kropp og sinn.
I tillegg er det en egen meditasjonspraksis for å fremme indre stillhet, som heter Antar Mouna. Antar betyr indre og Mouna betyr stillhet på sanskrit.
Dette kurset vil ha fokus rettet mot fysisk og mental ro.
Det vil være enkle pusteøvelser, avspenninger og meditasjonspraksis (Adjapa japa, Antar Mouna m.fl).
Kurset passer for alle, uansett alder og yogaerfaring.
Praksisen utføres liggende, sittende, enten på gulvet eller i en god stol.

Klassisk yoga nivå 1 = nybegynner.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Dette er et kurs for deg som er helt ny til yoga, eller for deg som ønsker å repetere og fordype deg i de grunnleggende teknikkene.
Du blir introdusert til de grunnleggende praksiser i Klassisk Yoga.
I dette kurset jobber vi med enkle yogastillinger som bidrar til å løse opp stress i kroppen, som «tøyer» og styrker muskler og ledd, og øker blodsirkulasjon i hele kroppen. Du vil også bli introdusert til Solhilsen – Surya Namaskara, en enkel dynamisk sekvens.
I tillegg arbeider vi med pusteøvelser, avspenninger, konsentrasjonsteknikker og enkle meditasjoner.
Dette er gode verktøy, for å finne ro i en hektisk hverdag.
Vi er nøye på at elevene våre lærer grunnleggende teknikk, og de fleste blir med både 2 og 3 ganger på nivå 1, før de ønsker å gå/slippes videre til nivå 2.

Klassisk yoga nivå 2 = videregående.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Nivå 2 bygger på nivå 1.
Du vil på dette kursnivået tas dypere inn i yogastillingene; du vil oppleve at de blir litt mer krevende fysisk i relasjon til både styrke og strekk. Vi øker detaljeringsnivået mht. teknikk da øvelsene blir mer krevende, for å ivareta kroppen og videreutvikle praksisen som ble påbegynt på nivå 1.
Det introduseres flere pusteteknikker, som på ulike måter påvirker oss fysisk og mentalt, og vi fordyper oss spesielt i Blåsebelgen (Bhastrika).
Avspenningsteknikker og meditasjoner vil også bli litt mer omfattende og fordypende. Yoga Nidra (dybdeavspenning) introduseres i sin fulle versjon.

Klassisk yoga nivå 3 = masterclass.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Nivå 3 bygger på nivå 2.
Dersom du ikke er elev på Yogaloftet Oslo og har gjennomført nivå 1 og 2, må du ta kontakt med Anita før du melder deg på dette kurset slik at begge er sikre på at dette er rett nivå for deg.
Du vil fordype deg ytterligere i de fysiske yogastillingene og pusteteknikkene, hvor fokus også ligger på en viss grad av selvstendig praksis slik at du også kan praktisere hjemme ved behov.
Avspenninger og meditasjoner videreutvikles fra nivå 2.
Du vil bli introdusert til enkle Kriya teknikker (energiarbeid) hvor også Chakraene har sin plass. Vi arbeider jordnært og enkelt da dette gir oftest best effekt for det moderne mennesket.

Klassisk dynamisk yoga nivå 1 = nybegynner og nivå 2 = videregående.
Kurstid: 1,5 klokketime.

Dette kurset fokuserer på dynamiske flytsekvenser, samt enkle yogastillinger som øker fleksibiliteten og styrken i dine muskler og ledd. Balanseøvelser for økt konsentrasjon og ro er også en del av kursinnholdet.
Du vil også lære enkle pusteøvelser for konsentrasjon og ro, samt at alle klasser avsluttes med en avspenning.
Du blir rolig tatt med inn i de ulike teknikkene som skal hjelpe kropp og sinn til å finne seg til rette i denne helhetlige praksisen.

Tradisjonell Yin Yoga nivå åpent nivå.
Kurstid: 1,5 klokketime.

Yin Yoga er en svært rolig yogaform. Den har sitt medisinske fundament i kinesisk medisin og i taoismen som filosofi.
Vi arbeider i yogastillingene en stund (1 – 10 min avhengig av stilling) for å stilne oss og komme i dyp kontakt med oss selv og hvordan vi faktisk har det.
Ved å holde yogastillingene over litt tid, bringer vi frem en mulighet til å slippe ut spenninger i muskler og ledd. Dyptgående og avspennende pust og nærvær til oss selv er viktig i arbeidet med å mykne oss både fysisk og mentalt. Blokkeringer i vår livskraft, Qi, kan fremkomme i våre muskler og ledd. Ved å arbeide dypt, skånsomt og oppmerksomt ønsker vi å hjelpe Qi til å flyte fritt og skape et grunnlag for en sunn kropp og et stabilt sinn.

Dette er et kurs for deg som er helt ny til yoga, eller for deg som ønsker å repetere og fordype deg.
Yogaprogrammene er utarbeidet iht. de medisinske prinsipper som gjelder for kinesisk medisin, slik at din livskraft skal kunne flyte mellom og nære kroppens organer.

Senior Yoga.
Kurstid: 1,5 klokketime.

Senior Yoga har sitt fundament i Klassisk Yoga.
Kurset er et tilpasset yogakonsept for ”godt voksne ” (55+). Kurset kan også passe for deg som har behov for tilpasset rolig yoga.
Kursene utføres sittende på gulvet, liggende på gulvet og stående.
Vi arbeider med kroppens styrke og fleksibilitet gjennom gode, fysiske styrkeøvelser og strekkøvelser for muskler og ledd. Vi puster helt «ned i magen”, og vi trener ytre og indre magemuskler og bekkenmuskulatur. Balanseevnen og koordinasjonen trenes. Praksisen ønsker å fremme en opplevelse av økt ro og velvære gjennom en kombinasjon av bevegelser, pusteteknikker og avspenning.

Do what you love...